Nieuws

Het laatste nieuws

Nieuwe T-Way

IVECO schakelt op met introductie van nieuwe T-WAY

IVECO vult het IVECO WAY heavy-gamma aan met de nieuwe off-road truck die is ontworpen voor de zwaarste missies in de meest extreme omstandigheden, en die het overneemt van de legendarische TRAKKER.

Hierbij ook even een link naar de nieuwe brochure: https://viewer.ipaper.io/iveco-hq/uk/iveco-t-way/

afbeelding-in-tekst-persbericht-iveco-presenteert-de-nieuwe-t-way.jpg

De nieuwe IVECO T-WAY introduceert een nieuwe HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie met functies die speciaal zijn ontwikkeld voor off-road mobiliteit. De nieuwe schijfremmen aan de achterzijde, het zware achterwielophangingssysteem voor tandemassen, het lagere eigen gewicht en een groot aantal functies zoals het HI-TRACTION-systeem, samen met de hoge connectiviteit, digitale diensten en de cabine met hoog comfort dragen bij aan uitstekende efficiëntie en winstgevendheid. IVECO biedt nu een complete, vernieuwde line-up voor off-road missies met de nieuwe IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY. 

 

IVECO presenteerde vandaag het nieuwe IVECO T-WAY zware terreinvoertuig aan zijn dealernetwerk en vertegenwoordigers van de internationale vakpers tijdens een digitaal evenement. De IVECO T-WAY  bouwt voort op het erfgoed van robuustheid en betrouwbaarheid van de lange lijst van kampioen off-road voertuigen van het merk en introduceert “state-of-the-art” technologische oplossingen om alle verwachtingen op het gebied van productiviteit, laadvermogen, veiligheid en rijcomfort te overtreffen. Deze kenmerken van extreme robuustheid, hoge prestaties en betrouwbaarheid komen duidelijk tot uiting in het thema van de lanceringscampagne: “TREAT IT BAD”.

IVECO koos voor een innovatieve aanpak met een  virtuele lancering, speciaal ontworpen voor het IVECO Live Channel. Het bood de deelnemers een unieke ervaring en vertelde een meeslepend verhaal dat bestond uit een mix van video-inhoud en live interacties. Het nam de gasten mee op een ontdekkingsreis door IVECO’s off-road wereld en onthulde de nieuwste telg in zijn lange traditie van legendarische trucks.

Luca Sra, Chief Operating Officer IVECO Truck Business Unit: “Vandaag openen we een nieuw hoofdstuk in de buitengewone off-road geschiedenis van IVECO met de lancering van de IVECO T-WAY, erfgenaam van de TRAKKER als de ‘sterkste van de zwaarste’. Dit extra sterke voertuig, een echte kampioen op het gebied van prestaties, stevigheid en duurzaamheid, zal de aanwezigheid van IVECO in de zware off-road sector verder consolideren. De IVECO T-WAY voltooit de vernieuwing van ons zware IVECO WAY-assortiment, dat nu één van de meest nieuwe, rijkste en meest innovatieve op de markt is.”

Thomas Hilse, IVECO Brand President: “We hebben de industrie opgeschud met de on-road IVECO S-WAY. Vandaag doen we het opnieuw in de off-road sector. Ook in dit segment staan we op het punt om “trucking” mee te nemen naar de toekomst, en de toekomst is nu, met de IVECO T-WAY. We ontwierpen de IVECO T-WAY met de ambitie om nieuwe normen te stellen op het gebied van robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, handling, flexibiliteit bij het monteren van de opbouw en geconnecteerde diensten – en design, een ‘must’ voor een Italiaans merk. De naam zegt het al: T for Though!”

afbeelding-in-tekst-2--persbericht-iveco-presenteert-de-nieuwe-t-way.jpg

“T” FOR TOUGH: ontworpen voor robuustheid en betrouwbaarheid

De IVECO T-WAY is ontworpen om de beste prestaties in zijn klasse te bieden in elke off-road missie. Het onderscheidt zich door zijn off-road prestaties, robuustheid en torsie rigiditeit. Het draagt van zijn voorgangers de legendarische robuustheid van het hogeweerstandsstaalchassis met een 10 mm dik chassis, met een buigmoment aan de bovenkant van het segment op 177 kNm. De vooras heeft een maximale capaciteit van maximaal 9 ton. Naafreductie op de achteras is standaard om kracht en prestaties te maximaliseren. Het nieuwe heavy-duty achterophangingssysteem voor tandemassen optimaliseert het voertuiggewicht en verbetert de off-roadprestaties met een grotere bodemvrijheid en een betere vertrekhoek.

De IVECO T-WAY levert al het vermogen dat nodig is voor tractie en PTO met IVECO’s  betrouwbare en efficiënte Cursor 13-motor (13 liter) die tot 510 pk levert – 10 pk meer dan de prestaties van de Trakker. Voor lichtere configuraties is hij ook beschikbaar met de Cursor 9-motor. Ze zijn gekoppeld aan de beproefde 12- en 16-versnellingen HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbakken, welke nu ook nieuwe functies heeft die specifiek bedoeld zijn voor off-road mobiliteit. Ze omvatten een Off-road Modus om te helpen vertrekken op steile hellingen, Rocking Modus om gemakkelijk met de aangedreven wielen uit een kuil te komen en Creeping Modus voor ultra-lage snelheid bij stationair draaien. Voor de weggedeelten van de missie verbetert het IVECO HI-CRUISE-systeem de efficiëntie van de transmissie verder. Het omvat voorspellend schakelen, voorspellende cruise control en een eco-roll-functie die de inertie van het voertuig gebruikt bij het bergafwaarts rijden. Met deze nieuwe algoritmen levert HI-TRONIX de perfecte versnellingsstrategie voor elke toepassing.

PRODUCTIVITEIT & EFFICIËNTIE: de volledig geconnecteerde truck met een groter laadvermogen

De IVECO T-WAY is ontworpen voor efficiëntie en productiviteit, met een groot aantal functies, een lager eigen gewicht en nieuwe telematicafuncties en digitale diensten. Het biedt een nieuwe brandstofbesparende oplossing voor missies die af en toe een All Wheel Drive (AWD) mogelijkheid vereisen: het HI-TRACTION hydrostatische aandrijfsysteem voor 6×4 trekkers en bakwagens. Het werkt met snelheden tot 25 km/u en wordt automatisch geactiveerd om extra hydraulische tractie op de voorwielen te bieden wanneer dat nodig is. Het biedt aanzienlijke voordelen in termen van brandstofverbruik en laadvermogen in vergelijking met de AWD-oplossing. Het lage eigengewicht is nog verder verlaagd met 325 kg in vergelijking met de Trakker dankzij het nieuwe ontwerp van de tandemsteun op de achterassen, die nu uit één stuk gegoten is.

De IVECO T-WAY beschikt over de beste connectiviteit in zijn klasse, doordat het volledige WAY-gamma standaard is uitgerust met een Connectivity Box. Het connectiviteitssysteem biedt telediagnostiek en voorspellend onderhoud en stelt ook wagenparkbeheerders in staat om te allen tijde de prestaties van elk voertuig op afstand te monitoren om maximale efficiëntie te garanderen. Het voortdurend groeiende portfolio van IVECO ON connectivityservices is gericht op het maximaliseren van de productiviteit van de klanten en de duurzaamheid van het voertuig, evenals het minimaliseren van ongeplande downtime.

EXTREME FLEXIBILITEIT: de meest opbouwvriendelijke off-road truck

De IVECO T-WAY zal een favoriet van carrosseriebouwers worden vanwege zijn buitengewone flexibiliteit. Met trekkers als bakwagens versies kan IVECO het breedste aanbod aan aandrijflijnopties op de markt aanbieden: gedeeltelijke wielaandrijving op 6×4 trekkers en bakwagens en 8×4 bakwagens modellen; evenals All Wheel Drive op 4×4 en 6×6 trekkers en bakwagens, en op 8×8 bakwagen versies. Het assortiment vierwielaandrijving is uitgebreid met nieuwe 4-, 4,2- en 4,5-meter wielbasismodellen, die speciale ladingen kunnen vervoeren zonder wijzigingen aan het chassis.

De nieuwe HI-MUX elektrische en elektronische architectuur is volledig compatibel met de nieuwste generatie besturingssystemen. De nieuwe PTO-line-up bevat een nieuwe krachtige sandwich-PTO die koppel levert tot 2.300 Nm. Deze extreme veelzijdigheid, breedte en diepte van het gamma en uitgebreide keuze aan varianten maken de IVECO T-WAY de perfecte truck voor alle soorten carrosserie- en beroepsmissies.

afbeelding-in-tekst-3--persbericht-iveco-presenteert-de-nieuwe-t-way.jpg

IVECO T-WAY: cabineontwerp gericht op rijcomfort en veiligheid

De cabine van de IVECO T-WAY deelt het bestuurdersvriendelijke en esthetische design van het IVECO WAY-gamma, met zijn strakke, aerodynamische lijnen. Hij is beschikbaar in twee versies – AD korte cabine en AT lange cabine met standaard of hoog dak – en is gericht op functionaliteit om het dagelijkse werk van de bestuurder te vergemakkelijken. De volledige bestuurdersruimte is ontworpen om een praktische leefomgeving te bieden. De comfortabele en ergonomische bestuurdersstoel zorgt samen met het nieuwe multifunctionele stuurwiel voor een uitstekend comfort voor de bestuurder.

De veiligheid van de bestuurder is van het grootste belang in de zware omstandigheden waarmee de IVECO T-WAY doorgaans te maken krijgt. Het voertuig is ontworpen om maximale bescherming te bieden, met veiligheidsvoorzieningen die de typegoedkeuringseisen ver overtreffen. Het nieuwe remsysteem is standaard uitgerust met EBS, volledige schijfremmen zijn beschikbaar op PWD-modellen, en nieuwe ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) zijn beschikbaar over het hele gamma.

IVECO’s complete off-road aanbod: de nieuwe T-WAY samen met de X-WAY

De IVECO T-WAY en IVECO X-WAY vormen de volledige off-road line-up van IVECO, het meest complete en vernieuwde gamma voor off-road toepassingen op de markt. Het IVECO X-WAY zware gamma is ideaal voor toepassingen waarbij de truck 90% van de tijd op de weg werkt en in staat is om de “laatste kilometer” off-road aan te pakken om de bouwplaats te bereiken. Hij is ontworpen voor flexibiliteit, met een uitgebreide keuze aan chassis-, cabine- en asvarianten, is gebouwd voor robuustheid en betrouwbaarheid in een breed scala aan toepassingen en heeft alle veiligheids-, comfort- en efficiëntiekenmerken van een on-road voertuig. Het is hét perfecte voertuig voor landen met strikte limieten op het totale gewicht, en bijgevolg waar het laadvermogen de productiviteit verhoogt – met name de Super Light-versie, die het hoogste laadvermogen in zijn klasse levert.

IVECO WAY GAMMA: een complete line-up met een oplossing voor elke zware missie

De lancering van vandaag maakt het IVECO WAY gamma compleet, die nu een uitgebreide zware line-up van eersteklas voertuigen biedt voor elke missie:

  • IVECO S-WAY: de best presterende en meest efficiënte zware vrachtwagen op de weg in zijn categorie.
  • IVECO S-WAY Natural Power: de eerste aardgas zware vrachtwagen ontworpen voor langeafstandstransport.
  • IVECO X-WAY: de “perfecte kruising” van IVECO’s uitmuntendheid op lange afstand en off-road robuustheid.
  • IVECO T-WAY: het sterkste voertuig op de heavy markt dat prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid tot het uiterste brengt.
Back to top